McLaren vysvětluje problémy Coultharda

Poškozený kokpit monopostu MP4-17D měl způsobit Davidu Coulthardovi při včerejší GP Velké Británie zranění krku po nárazu ulomené části kokpitu.

Na jeho krku zůstala po včerejší události jizva poté, kdy se mu vycpávka kokpitu roztrhla při výjezdu ze zatáčky Copse. K incidentu došlo selháním nerezového úchytu. Inženýři týmu dlouho spekulovali nad tím, co se vlastně stalo a hlavně proč. Coulthard využil výjezdu Safety Caru a zajel k půlminutové opravě.

„Jsou tam dva úchyty z nerezové oceli a jeden z nich se odlomil. Sice nevíme proč, ale dosud nikdy se nám nic takového nestalo. Vítr utrhl vycpávku a ta odletěla z kokpitu. Zkoušeli jsme jet dále, ale o vycpávku jezdec opírá hlavu a bez ní docházelo k výraznému namáhání Davidova krku,“ ozřejmil událost Ron Dennis, šéf stáje McLaren Mercedes.

I přes tuto nepříjemnost zajel DC včera velký závod a nadchnul mnoho svých domácích fanoušků nejen na tribunách kolem tratě, ale i u televizorů, když se propracovával zpět dopředu přes da Mattu a Trulliho. Po vítězném Barrichellovi zajel druhé nejrychlejší kolo závodu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy