Wilson při GP Německa s R4?

Neověřené zprávy z padocku F1 stále častěji skloňují jméno Justina Wilsona ve spojitosti s týmem Jaguar. Následovat Webbera by mohl již v Německu.

Nespokojenost s výkony brazilského jezdce Antonia Pizzonii mají opět dosahovat v týmu Jaguar mezní hranice. Stejně jako při GP Španělska 2003. Tehdy ho měl nahradit expilot stáje Benetton a stávající testovací jezdec McLarenu Alex Wurz. Týmy se však nedohodly na přestupu a nakonec ani Wurz nechtěl riskovat nejistotu zaskakujícího pilota v týmu Jaguar.

Tým patřící automobilovému koncernu Ford se nakonec rozhodl po nátlaku svého okolí na setrvání Pizzonii ve službách stáje. Tentokrát je však Brazilec velmi blízko konce svého působení v F1. Justin Wilson, startující za stáj Minardi, by ho mohl dle posledních zpráv nahradit již při GP Německa.

V týdnu před GP Velké Británie měl jezdec tajně navštívit sídlo týmu Jaguar. Důvodem měla být zkouška, zda se do kokpitu monopostu R4 vejde. Vše by mělo být údajně v pořádku, a tak nyní záleží na dohodě managementu stáje Jaguar s manažerem Antonia Pizzonii, týmem Minardi a manažerem Justina Wilsona Jonathanem Palmerem. Kompetentní osoby prozatím během tohoto víkendu vše popřely, ale pokud se změna v týmu Jaguar chystá, bude to oznámeno velmi brzy.

Kdo by však nahradil Wilsona v kokpitu jeho Minardi? Zatím mělo zaznít jméno dánského jezdce Nicholase Kiesy, jenž startuje v F3000 za tým Den Bla Avis a jenž vyhrál letošní podnik GP Monaka.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy