Raikkonen je bez obav

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Raikkonen se před druhou GP sezony nenervuje. Sebevědomí mu zvedl i australský debut v barvách Ferrari, kdy stylem start - cíl vyhrál závod.

Také během testu minulý víkend předvedl s jeho Ferrari velmi působivý výkon. Během druhého dne testů 'zalétl' nejrychlejší čas. Zlepšil tak o celou sekundu traťový rekord. A proto se na druhou GP velmi těší a doufá, že se mu opět podaří vybojovat maximum bodů pro Ferrari.

"Je jasné, že pokud chceme vyhrát titul, musíme dojíždět na bodech. Sepang je těžký okruh a také náročný na techniku. Hodně udělají i povětrnostní podmínky. Pokud bude pršet, bude to hodně těžký závod, ale i přesto se těším a budu se snažit vybojovat vítězství." řekl Raikkonen, který nyní v Sepangu relaxuje.

Raikkonen taky popřel, že by měl strach z penalizace plynoucí z výměny motoru. "Během testu jsem získali potřebná data pro simulaci a technici si projeli simulaci celého závodu. Zatím nenašli nic, co by mi mělo zabránit v odjetí závodu. Pokud se to nepodaří, můžeme si říct, zkusili jsme to."

"Ale ať tak či onak. Myslím, že to bude dobrý závod a já ze sebe vydám vše, abych zajel nejlepší možný výsledek."
dodal Kimi.

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy