Stejné to bylo s Prostem

Letošní situaci Coulthard / Raikkonen přirovnal trojnásobný mistr světa Formule 1 Rakušan Niki Lauda ke své před dvaceti lety.

Pro britský deník The Sun bývalý pilot i šéf stáje a současný komentátor závodů Grand Prix prohlásil, že v situaci skotského pilota Davida Coultharda se ocitl sám ve chvíli, kdy do týmu McLaren TAG Porsche přišel Alain Prost.

„Vzpomínám na dobu, kdy přišel k McLarenu Alain. Byl tehdy při kvalifikaci rychlejší v průměru o 1,2 vteřiny,“ prohlásil Niki Lauda, který nakonec přece jen v sezoně 1984 Prosta porazil rozdílem pouhopouhé poloviny bodu a získal svůj 3 titul mistra světa.

Lauda vzkazuje Coulthardovi, aby se nenechal znervóznit kvalifikačními výkony mladšího týmového kolegy. „Byl jsem totiž silnější než on v samotných závodech. David je ve stejné situaci a musí zapracovat, aby se z toho dostal zpět na vrchol.“

Lauda si myslí, že svůj podíl na této situaci uvnitř McLarenu nese nový kvalifikační systém, který Coulthardovi nesedí, nicméně Davida podpořil slovy: „Pamatuji si ty útrapy, ale David má schopnosti na to, aby se tlaku zbavil. Dokáže najít řešení.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy