Kovalainen kritiku svého výkonu bere

Kovalainen, Heikki | foto: Lotus F1 Team

Debutující Heikki Kovalainen, nový závodní pilot Renaultu, si odnesl z GP Austrálie z ostudy kabát a především šéf stáje Flavio Briatore označil jeho výkon za velmi nepodařený.

Přestože mladý Fin závodil s vozem F1 v neděli vůbec poprvé, jeho výkon byl ve srovnání s profesionalitou Lewise Hamiltona v McLarenu diametrálně odlišný.

„Můj první závod byl otřesný, celý závod byl plný chyb a pokusím se na něj zapomenout jak nejrychleji budu schopen. Je opravdu škoda, že se mi tak nedařilo při mém vůbec prvním závodě a kritická slova Flavia Briatoreho k mému výkonu byla zcela oprávněná,“ uvedl Kovalainen s odstupem času.

„Chápu zklamání lidí v Renaultu, ale mě osobně to mrzí víc než koho jiného. Jako testovací pilot jsem získal dost zkušeností na to, abych dokázal udělat lepší práci, bohužel jsem dělal příliš mnoho chyb, které mne stály moře času.“

Kovalainen dokončil závod jako desátý a jeho výkon kontrastuje nejen s pátým místem poněkud podceňovaného Fisichelly, ale také se sedmým místem Nica Rosberga, svého bývalého přemožitele z GP2, jenž je v F1 srovnatelně dlouho. Němec má sice rok závodění k dobru, ale zase na stranu druhou startuje s vozem soukromé stáje...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy