Lauda: Kimi je už snad discipliovaný

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Raikkonen vstoupil do nové sezóny tím nejlepším možným způsobem. Po vítězné kvalifikaci si odvezl i prvenství v závodě, čímž plně nahradil bývalou hvězdu Ferrari Michaela Schumachera.

Na Němce si v Albert Parku „nikdo“ nevzpomněl. Raikkonen dominoval podobně jako sedminásobný šampión, avšak Niki Lauda finskému pilotovi radí, aby Schumachera napodoboval i v jiných aspektech.

„Doufám, že je nyní disciplinovaný, v několika posledních letech byl otrávený, teď být nemusí,“ řekl Lauda. „V novém týmu je motivovaný, to je hezké. Malá oslava, ale potom okamžitě myslet na zítřek: Jak mohu být s týmem ještě rychlejší? Co mohu zlepšit?“

Raikkonen zažil pět poměrně neúspěšných let ve stáji McLaren, kde byl zvyklý jen nasednout do vozu a s inženýry příliš nekomunikovat. Na to se u Ferrari nehraje, nejdůležitější je zpětná vazba. Raikkonenův přístup k práci se tak možná s příchodem k Ferrari změnil.

„Po jeho výkonu rozhodně nemá v týmu definitivně žádnou nevýhodu,“ pokračoval Lauda. „Rychlost má dobrou a Massa ho bude tlačit, aby jel ještě rychleji. Je to ideální týmová dvojice.“

foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy