Williams si odváží nečekané body

Wurz, Alex | foto: Williams F1 Team

Nico Rosberg se sedmým místem zasloužil o otevření bodového konta již při úvodním závodě v Austrálii. Na druhé straně zažíval Alex Wurz velké zklamání, když ho neuváženým manévrem vyřadil David Coulthard.

Nico Rosberg, 7 místo
Nepředpokládám jsem, že se nám dnes tak povede. Ale minulý rok jsem jako nováček startoval dvanáctý a dojel na sedmém místě. Napadlo mě, že bych to mohl dokázat znovu. Z vozu jsem dnes dostal to nejlepší a těší mě, že předjížděcí manévr na Ralfa (Schumachera) dopadl úspěšně. Měl jsem šanci, musíte to prostě zkusit a je to dobré pro tým. Nová pravidla vyžadují využití dvou typů pneumatik. V závěru závodu se mi trochu drolily, avšak moc na tom nezáleželo, protože jsem neměl nikoho před sebou ani za sebou. Do Malajsie musíme pokračovat ve vývoji.

Alex Wurz, DNF - kolize
Po jeho (Coulthard) druhé zastávce, jsem se Davida bál, byl těsně za mnou. Bohužel jsem ucítil kontakt a pak jsem se stal jeho odpalovací rampou, což ho poslalo do vzduchu přes můj vůz. Bylo to velmi působivé, ale jsem v pořádku. Je škoda, že můj závod skončil takto. Jakmile jsem přišel do boxů, David za mnou dorazil a jako gentleman se mi omluvil. Bohužel, tohle mě nebo A&T Williamsu nepomůže, ale to se někdy stává. Nico dnes dokázal, že máme rychlost - já nebyl schopen předvést naši rychlost. Do Malajsie se těším na lepší závod.

Sam Michael, technický ředitel
Měli jsme mnohem lepší závod, než včerejší kvalifikaci. Přesně to budeme v nadcházejících Grand Prix očekávat. Nico měl skvělý závod, všechno udělal správně, neměl moc často volnou trať, ale pokud ji získal, pořádně se do toho opřel. Škoda, že Coulthard Alexe vyřadil, ale je v pořádku. Ve vztahu s Toyotou je výborné získat hned při prvním závodě body.

foto: WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy