McLareny v prvních dvou řadách

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Fernando Alonso se v první kvalifikaci chopil role tahouna týmu a na startu bude stát vedle Räikkönenova Ferrari v první řadě. Lewis Hamilton čtvrtým místem rozhodně nezklamal.

Alonso se vešel do půlsekundy za svého tradičního soupeře, ale těsně za zády má soupeře nového - Heidfelda. Hamiltonova ztráta 0,25s na Alonsa není vzhledem k jeho zkušenostem vůbec špatná. Fanoušci McLarenu se zítra mohou těšit na velice zajímavý a napínavý závod.

Fernando Alonso, 2. místo
Na dlouhé vzdálenosti je Ferrari dobře připraveno, byli zde velmi silní. Musím přiznat, že budou asi zítra o něco rychlejší a musíme najít rezervu, abychom je mohli porazit. Viděli jsme ale, že Felipe zůstal stát díky převodovce a zítra nás čeká dlouhých 58 kol. Musíme na Ferrari tvrdě tlačit a můžeme mít pak na pódiu prsty do V. Kvalifikaci šla dnes dobře. Ráno jsem měl nějaké problémy při hledání ideálního nastavení, ale tým odvedl skvělou práci. Pro start do sezony a zítřejší závod je to výborný výsledek. Měli bychom se snažit o vítězství. Máme druhou nejlepší pozici na startu a myslím si, že to můžeme dokázat. Lewis odvedl vynikající práci tento víkend a byl opravdu konkurenceschopný jak ve volných trénincích, tak kvalifikaci. Jestli půjde zítra vše dobře, můžeme získat hodně bodů.

Lewis Hamilton, 4. místo
Mám obrovskou radost ze svého umístění v druhé řadě na startu své první grand prix! Musím moc poděkovat týmu, který pilně pracoval. Děkuji nejen našemu týmu tady, ale i lidem na naší základně. Na tento víkend jsem se připravoval dlouhých třináct let a teď si užívám každý okamžik. Myslím, že máme šanci odjet velmi dobrý závod. Chci předvést dobrý start a potom získat co nejvíce bodů pro tým i pro sebe. Nebudu nic předpovídat, protože stát se může naprosto cokoliv.

foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy