BMW Sauber startuje mezi nejrychlejšími

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Německo-švýcarská stáj vykročila do sezóny nejlépe v historii Saberu. Nick Heidfeld bude startovat třetí, Robert Kubica pátý.

Otázkou je množství paliva v nádrži, ale z loňských zkušeností můžeme, zvláště u BMW, počítat s rozumnou strategií. Pokud vozy vydrží a pilotům se podaří udržet v dobrém stavu pneumatiky, což se jim při testech dařilo, mohou oba bojovat o stupně vítězů.

Nick Heidfeld, 3. místo
Je to jednoduše skvělý výsledek. Věděl jsem, že máme na první desítku, ale první pětkou jsem si jist nebyl. Dařilo se nám celou zimu, ale až do prvního závodu svoji skutečnou rychlost nemůžete znát. Dnes už jsem si jistější i spolehlivostí našeho auta, protože vím, na čem tým pracoval v Bahrajnu, a pomohlo to. A to ještě auto dnes nebylo ideálně nastaveno, hlavně s plnou nádrží to nebylo ono. Vypadá to, že Ferrari je stále daleko před námi. Uvidíme, čeho můžeme dosáhnout zítra.

Robert Kubica, 5. místo
Vypadá to, že jsme tam, kde jsme si mysleli, že budeme. To je moc dobrá zpráva. Kvalifikace šla dobře. V druhé části jsem byl rychlý, ale potom mě zdržely pomalejší vozy. Ale to nemá na nic vliv. Bohužel v poslední části jsem propásl možnost odjet ještě jedno rychlé kolo o pouhou sekundu. Bohužel, takové je závodění. Musíte to riskout na poslední chvíli, někdy to vyjde, jindy ne.

Foto: BMW Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy