Renault bude v závodě rychlejší

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Giancarlo Fisichella se do první desítky protlačil, naopak nováček Heikki Kovalainen na nejvyšší metu nedosáhl. Renault je částečně spokojený, avšak od závodu očekává mnohem lepší výsledek.

Giancarlo Fisichella, 6. místo
Jako vždy to byla obtížná kvalifikace. Cítím, že jsme odpoledne nedosáhli maxima. Moje pozice byla očekávána, za McLarenem a Ferrari. Ale myslím, že jsem mohl získat jedno nebo dvě místa nebýt provozu v mém posledním kole. Ten mě v závěrečných třech zatáčkách zpomalil. Očekávali jsme těžkou kvalifikaci. Víme, že vůz není na jedno kolo konkurenceschopný jako na dlouhé jízdy. Nyní budeme čekat a uvidíme, jaká bude rychlost v závodě. Dnes ráno a včera odpoledne jsme byli konkurenceschopní. Doufám, že na startu získám nějaké pozice a budu bojovat o pódium.

Heikki Kovalainen, 13. místo
Auto bylo skvělé a vyvážení dobré, ale nebyl jsem schopen dostat z jednotlivých kol maximum. Včera a dnes ráno jsem přišel o čas strávený na dráze, takže v jednotlivých sektorech jsem byl trochu pomalý. (Můj) výkon není dostatečně dobrý, ale není důvod se tím zabývat. Start ze 13. pozice není při mé první Grand Prix ideální. Musím být v závodě agresivní a získat body. To bude můj zítřejší cíl.

Pat Symonds, šéfinženýr Renaultu
Giancarlova pozice víceméně ukazuje v první části sezóny naši konkurenceschopnost na jedno kolo. Není pochyb o tom, že jsme mohli jet rychleji, nebýt provozu v nejrychlejších kolech. Ačkoli byl zcela určitě blokován, což ho stálo čas, nebyl v tom úmysl. Heikki předvedl ve své první kvalifikaci velkou zběsilost. Dnes ráno měl malé technické potíže. Nebýt jich, mohl dosáhnout lepšího výsledku. Výsledku, který jistě podá v Malajsii. Nyní se zaměřujeme na závod. Jsme si jistější naší rychlostí v závodě, než v kvalifikaci. Zítra odpoledne předpokládáme výrazné zlepšení.

foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy