Nechtěl jsem vidět žebrající tým F1

Podobnými slovy odůvodnil s odstupem času svoji soukromou investici do týmu Minardi nový spolupodílník stáje z Faenzy Bernie Ecclestone.

Ve srovnání s ohromnými rozpočty nejsilnějších stájí je totiž jeho čtyřmilionová dolarová injekce naprosto směšná. Jak si jistě vzpomenete, Britovu vstupu do stáje Paula Stoddarta předcházela série dramatických prohlášení mezi Paulem Stoddartem a týmy s podporou výrobců automobilů. Šlo o odsouhlasený, ale nerealizovaný "fond jistoty", ze kterého by čerpaly peníze stáje bojující s blížícím se bankrotem.

„Žebrající stáj Formule 1 je jako irská taneční skupina s mrzákem,“ prohlásil naprosto otevřeně pro britský The Sun Ecclestone. Pokud by snad chtěl totiž investovat do stájí F1, nebyla by to rozhodně Minardi, ale Ferrari, kde by zaplatil 1/3 rozpočtu a vyhrál by s nimi oba tituly.

Bernieho prohlášení přichází jen pár dní poté, co se v Austrálii těšil Paul Stoddart na spolupráci s Ecclestonem ve směru získání silného generálního sponzora a vytoužených finančních prostředků, které by zajistily stáji její přežití.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy