Bernie postrádá Schumiho

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Bernie Ecclestone dnes sdělil, že život ve formuli 1 bez sedminásobného šampiona Michaela Schumachera už není a nebude stejný jako byl. Zároveň dodává, že je potřeba objevit novou hvězdu, která nahradí Schumiho v této kralovské disciplíně.

Alonso bude letos jistě bojovat o svůj třetí titul a chce s tím začít už v neděli v Grand Prix Austrálie. Ecclestone tvrdí, že Schumacherova absence bude znamenat velikou díru ve startovním poli a možná právě Alonso by ji mohl „ucpat“.


„Myslím si, že F1 je mnohem větší než kterákoli osobnost. Ale pokud odejde ze sportu taková hvězda jako je Schumacher... To je podobné  jako kdyby skončil Tiger Woods s golfem,“ řekl Mr. E v rozhovoru pro německou sportovní agenturu SID. „Michael byl mezi námi takovou dobu! Bude mi chybět jeho osobnost. Věřím, že sporty potřebují své superstar a nyní musíme objevit nové jméno, které nahradí to Michaelovo.“


Ecclestone ještě dodal, že Schumacher nebyl jen jezdcem. Schumi měl speciální šarm a schopnosti, kterými ovlivnil zákulisí Formule 1. Je přirovnáván například k tenisové hvězdě Rogeru Federerovi. A jak sám vlivný Bernie přiznal, byl by rád, kdyby se Schumi do F1 vrátil; na jaké pozici, to už neřeší. Uvidíme, jestli se bude formule 1 bez mistra líbit nebo jestli ho rudý muž Jean Todt povolá zpět do dění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy