Michael nebude tak dobrý, jako Ayrton!

Toto diskutabilní prohlášení si může v současné Formuli 1 dovolit jen málokdo. Tím odvážlivcem není nikdo jiný, než supremo F1 Bernie Ecclestone.

Podle názoru 72letého Brita nebude Michael Schumacher nikdy tak dobrým, jako tragicky zesnulý hrdina milionů fanoušků Formule 1 Ayrton Senna. Důvodem nejsou menší schopnosti německého pilota, ale malý tlak ze strany druhého jezdce týmu Rubense Barrichella.

„Michael nikdy nedosáhne svého vrcholu, protože jeho týmový kolega nedokáže zvítězit. Myslím si, že je to Rubensem,“ pustil se do kritiky brazilského pilota Ecclestone. Dodal také, že se Barrichello stal námezdním dělníkem, který je šťastný z toho, že může pomáhat pětinásobnému šampionovi. Nejvlivnější muž F1 ještě pokračoval: „Michael je v tomto okamžiku nejlepší, je však těžké říci, zda je lepší, než Ayrton, ten měl totiž vždy týmového kolegu, který ho dokázal hnát dále.“

Pokud by byl Schumacherovým týmovým kolegou Alonso, Montoya nebo Raikkonen, byl by to asi pravděpodobně jiný příběh o muži na vrcholu. „Za takových okolností bych na něj s velkým klidem mé peníze nevsadil,“ dodal překvapivě Ecclestone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy