Nepřehání Mistr E svoji kreativitu?

Ecclestone - Tomita | foto: Panasonic Toyota Racing

Bernie Ecclestone sice fakticky komerční práva k Formuli 1 nevlastní, přesto je kontroluje a pevně královně motoristického sportu vládne. Formuli 1 čekají od příští sezony velké změny a Brit navrhuje i změnu bodovacího systému.

Přestože je F1 statistikami svázána více než který jiný šampionát, ke změnám bodovacího systému v minulosti již několikrát došlo. Původní bodové ohodnocení prvních pěti jezdců v cíli bylo později rozšířeno na šest a poměrně nedávno na osm.

Ecclestone však není spokojen s jen dvoubodovým rozdílem za první a druhé místo a chce jezdce ještě více motivovat.

„Vítěz by mohl získat 12 bodů a nebo je tu možnost, že by se pro zisk titulu mistra světa body nepočítaly a rozhodoval by počet vítězství,“ měl uvést nejnověji Ecclestone, což vyvolalo bouřlivou diskusi fanoušků s převládajícím kritickým tónem.

Snad aby si je udobřil, alespoň ty evropské, Ecclestone znovu potvrdil zájem o závody při umělém osvětlení. Týká se to především podniků v Austrálii, Japonsku a Východní Asii.

„Závody na východ od Evropy musí sledovat Evropané velmi brzy ráno. Pokud by se závodilo večer, vyhovovalo by to jak divákům na tamním okruhu, tak lidem v Evropě.“

Ecclestone je přesvědčen o tom, že pokud by byl přímý přenos úvodního podniku sezony v Austrálii pro Evropany v přijatelnější dobu, v televizi by je sledovalo výrazně více lidí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy