Anthony Davidson je na roztrhání

Současný testovací pilot stáje BAR Honda se stal náhradníkem dua jezdců konkurenční stáje Jaguar. Tomáš Enge zřejmě dostane náhradníka.

Podle prohlášení šéfa stáje Jaguar Tonyho Purnella došlo k dohodě mezi oběma týmy a Davidson bude na každé Grand Prix připraven zastoupit v případě problémů buď Marka Webbera a nebo Antonia Pizzoniu v kokpitu vozu Jaguar R4.

„Jedná se neoficiální dohodu pro pozici náhradního pilota. Mohlo by to pro mne být dobré, ale těžké je to v tom, že nechcete přát nikomu nic špatného. Pokud by však situace nastala, byli by jste šťastní,“ prohlásil Davidson, který již v loňské sezoně absolvoval 2 závody za stáj Minardi, když nahradil nevýrazného Alexe Yoonga.

Anthony bude i nadále testovat pro stáj BAR Honda, kde je však náhradníkem závodních jezdců expilot Jordanu Takuma Sato a bude přítomen při všech závodech letošní sezony v boxech stáje Jaguar.

Svoje úspěšné účinkování v týmu Veloqx Prodrive Ferrari v americké sérii ALMS, kde startuje ve voze Ferrari F500 Maranello s českým jezdcem Tomášem Engem, bude nucen redukovat, neboť hlavním cílem mladého jezdce je zisk kontraktu závodního jezdce v některém z týmů Formule 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy