Cílem byly nakonec body

Rubens Barrichello prozradil něco podrobností o rozhodujícím okamžiku posledního závodu Grand Prix Francie a o situaci v italské stáji Ferrari.

Brazilská hvězda zavítala ve středu ráno na okruh Catalunya u Barcelony a připojila se k týmu Ferrari, který bude na španělském okruhu testovat až do konce týdne. Než se pustil do práce, pouvažoval o posledním podniku šampionátu, ve kterém po hodinách v 1. kole zachránil cenné body za výsledné 7. místo.

„Byl jsem v prvním kole o hodně rychlejší než Alonso. Zkoušel jsem se přes něj dostat, ale byli jsme v tak těsném závěsu, že jsem dobře neviděl. Neodhadl jsem tak brzdící bod do poslední zatáčky a dostal jsem smyk. Byla to nešťastná chyba,“ zavzpomínal na inkriminovaný okamžik ve Francii Barrichello.

Po takovém začátku závodu pak bylo jedinou snahou jezdce i týmu získat to nejlepší možné umístění. „Myslel jsem si, že bych se mohl o nějaké body pokusit,“ pokračoval Brazilec. „V obrovských obrazovkách kolem tratě jsem mohl vidět opakované záběry mých předjížděcích manévrů a říkal jsem si, že přední část startovního pole mi nemůže příliš ujíždět,“ dodal Barrichello.

Na otázku týkající se v médiích přetřásané krize stáje Ferrari odpověděl stejně jako týmový kolega Michael Schumacher. „Nejedná se o žádnou krizi. Měli jsme dva těžké závody s týmem BMW Williams a jejich dodavatel pneumatik odvádí výbornou práci. Pokud srovnáváte situaci s rokem 2002, pak to může vypadat špatně, ale skutečnost je taková, že se jedná jen o dočasný pokles formy. Jsem si jist, že se z toho brzy dostaneme. Tým je zvyklý vítězit a každý je extrémně motivovaný dosáhnout ztracené převahy znovu. Situace pouze ukazuje, jak rychle se věci v F1 mění,“ konstatoval Barrichello.

Ferrari absolvuje v tomto týdnu mamutí testy, neboť kromě Barcelony se pracuje i v Mugellu a ve Fioranu. Testovací týmy budou průběžně srovnávat poznatky z jednotlivých okruhů. Dle brazilského pilota jsou třídenní testy náročnější než závodní víkend, neboť kromě celodenní práce na vozech čekají ještě jezdce večer schůzky s inženýry nad zjištěnými daty.

Zda bude mohutná ofenzíva maranellské stáje účinná, ukáže až GP Velké Británie, která se koná 20. července.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy