Williams FW29 na pódium nemá

Williams | foto: Williams F1 Team

Příprava na sezonu 2007 se v případě stáje Sira Franka Williamse zdá být velmi zdařilá. Časy Wurze i Rosberga slibují lepší výkony týmu než v loňském roce, ale na pódiové umístění to podle jezdců stačit určitě bez velké dávky štěstí nebude.

Včera sice Williams porazil vozy stáje Spyker na barcelonském okruhu o dvě vteřiny na kolo, Alex Wurz však doporučuje přehodnotit sezonní cíle. „V tomto okamžiku naše konkurenceschopnost na pódiové umístění bez velké dávky štěstí nestačí,“ prohlásil 33letý Rakušan.

Podle něj je daleko více reálnější zisk bodů, ale ani v tomto směru to nebude mít Williams snadné. „McLaren, Ferrari, BMW a Renault jsou určitě rychlejší než my a pokud budou mít jejich vozy dostatečnou spolehlivost, budeme to mít proti Hondě a Toyotě v boji o body docela těžké.“

Jeho mladší týmový kolega Nico Rosberg však věří vozu FW29 Toyota více a bodově ohodnocené výkony jsou podle něj reálně dosažitelné. „Nový vůz je ve srovnání s loňským o mnoho lepší, ale některé věci zůstaly původní přestože je bylo potřeba přepracovat,“ uvedl mladý Němec.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy