Honda odmítá první vlnu kritiky

Honda | foto: Honda Racing F1

Tovární tým japonské automobilky představil nové barvy svého monopostu teprve včera a vlna zájmu s sebou přinesla již i první nepříznivé ohlasy. Šéf Honda Racing F1 Nick Fry se pustil do polemiky.

Kritici tvrdí, že projekt odstartovaný Hondou je neupřímný a jde pouze o gesto, které má zakrýt špatnou ekonomickou situaci s neúspěchy na dráze schováváním se za zájem o životní prostředí naší planety.

„Skutečností zůstává, že 94% dotázaných osob uvedlo, že je to podle jejich názoru dobrá myšlenka. Náš přístup k životnímu prostředí se musí změnit, nebo bude planeta usychat podobně jako víno, až úplně zanikne,“ uvedl Fry pro the Sun.

Jako pádný argument proti kritice, že jde o pouhé gesto dodal, že se brzy chystají používat v boxech na svých kamionech a motorhome solární panely pro využití sluneční energie.

Tým se brání, že by tato myšlenka vznikla jako náhrada za ztrátu generálního sponzora, kterým byl tabákový gigant BAT. Vstupuje totiž do šampionátu sice bez peněz za cigaretovou reklamu, ale s dalšími jedenácti novými menšími sponzory.

I pilot Jenson Button chce přispět svojí trochou do mlýna: „Vždycky večer zhasnu televizi, než bych ji nechal v pohotovostním režimu.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy