Alesi ví jak na to

Francouz Jean Alesi stojí v čele juniorského programu, jehož cílem je znovu dostat zástupce země galského kohouta do formule 1. Vyjma občasných startů Francka Montagnyho byli posledními pravidelně startujícími Francouzi Olivier Panis a právě Jean Alesi.

„Jsem hlavou juniorského týmu Francie,“ uvedl Jean Alesi poté, co byl znovu zvolen do funkce, kterou dosud zastával i při své závodní kariéře v DTM. Tým tvoří šestice nadějí Nelson Philippe, Guillaume Moreau, Romain Grosjean, Loïc Duval, Jean-Karl Vernay a Nelson Panciatici.

Tým se zúčastnil spolu s bývalým pilotem F1 soustředění v Dubaji, jehož součástí byla i prezentace, kterou považuje Jean Alesi za velmi důležitou součást přípravy.

„Mladí piloti potřebují nejen rady, ale i sponzory, a zde je má úloha. Díky svým zkušenostem jim mohu pomoci nejenom radami co a jak na závodní dráze a v boxech, ale i jaký šampionát zvolit.“

Alesi přiznává, že současná situace Francie není zdaleka ideální, neboť nemá žádného zástupce ve formuli 1. „Jsem ale přesvědčen o tom, že se v blízké budoucnosti do F1 vrátíme. Nebude to snadné, ale tihle hoši si to velmi dobře uvědomují. První co musí udělat, je vyhrát šampionát ve kterém startují, to je podmínka úspěchu.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy