Co nového na poli pořadatelském?

Argentina nemá zrekonstruovaný okruh pro Formuli 1, ale touží po návratu do kalendáře. Naopak stavba bahrajnského okruhu pokračuje s předstihem.

Supremo Formule 1 Bernie Ecclestone se v minulém týdnu setkal s argentinským viceprezidentem Danielem Sciolim a námětem rozhovorů byla možnost návratu GP Argentiny na okruh Oscara Galveze v Buenos Aires a především tedy do kalendáře závodů Formule1.

„Rádi bychom se vrátili do Argentiny. Byl to dobrý závod a do Brazílie byl jen kousek,“ prohlásil po jednání Bernie Ecclestone.

A když už jsme u těch plánů oprav okruhů a změny tradičních pořadatelů, jedním z největších zajímavostí kalendáře 2004 bude nový závod v Bahrajnu. Organizátoři neponechávají nic náhodě a jsou se stavbou nového motoristického centra v předstihu.

„Třicet procent stavby již bylo dokončeno, stavba je v 3% předstihu stavebního harmonogramu, který je rozplánován do 485 dnů,“ prohlásil šejk Fawaz bin Mohammed al-Khalifa, prezident Generální organizace mládí a sportu bahrajnského království. Zdá se tak, že jen nečekané problémy by mohly oddálit debut Formule 1 na okruhu vyprojektovaném známým německým architektem a stavitelem Hermanem Tilkem.

O přesném umístění závodu v kalendáři Formule 1 se stále jedná, ale nejvíce pravděpodobný je úvod sezony 2004 a přesun brazilské GP na závěr roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy