DC není formou Ralfa překvapen

Pilot stáje McLaren Mercedes není překvapen výbornou formou Ralfa Schumachera a tvrdí, že se kritice na hlavu německého pilota vždy divil.

Mladší bratr pětinásobného mistra světa F1 Michaela Schumachera vyhrál během 8 kalendářních dní 2 závody Grand Prix a stal se horkým adeptem v boji o mistrovský titul. Hodil tak zpět rukavici kritikům svého váhání při GP Kanady, kdy se ani nepokusil předjet vedoucího bratra s Ferrari a spokojil se s druhým místem.

„Kritika Ralfa pro mne byla vždy překvapující. On byl vždy velmi dobrý. Když přišel k Williamsu Montoya, lidé říkali, že z něj Ralfa vytlačí. Bylo to směšné, neboť Ralf je pilotem světové třídy,“ prohlásil David Coulthard.

Ralf Schumacher nyní ztrácí na svého bratra 11 bodů v honbě za titulem, ale se současnou formou stáje z Grove se může rozdíl velmi rychle vynulovat a nebo obrátit.

Technický ředitel stáje Patrick Head, který spolu s Frankem Williamsem Ralfa po kanadském závodě kritizoval, mu skládal komplimenty jak po Nürburgringu, tak po Magny-Cours.

„Ralf byl velice silný a jel velmi dobře. Udělal sice v závěru malou chybu a jsem si jist, že ho to mrzí, ale jinak to byl od něj fantastický výkon,“ prohlásil ve Francii Patrick Head.

DC má možná pravdu, ale výhodou Formule 1 je to, že nikdo nemůže s naprostou jistotou nikdy tvrdit, že ten který pilot má lepší, či horší vůz, vždy jsou to jen úvahy a legendami Formule 1 se stávají ti, kteří dokáží vítězit i s horšími vozy...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy