Nový muž v pozadí GP Ruska

Rusko projevilo několikrát svůj zájem o pořádání závodu Grand Prix Formule 1, ale také dalo několikrát najevo, že ne za každou cenu.

A zde jednání s Berniem Ecclesotneem prozatím vždy skončila. Rusko však znamená pro Formuli 1 a především pak pro sponzory jednotlivých týmů tolik, co pro můry svítící lampa. Pro svoji velikost a nenaplněný trh je GP Ruska velmi žádaným závodem, který by byl navíc v Evropě. Tedy i pro fanoušky ze starého kontinentu relativně snadno přístupný.

V pozadí GP Ruska se však rýsuje nová postava, význačný ruský obchodník Roman Abramovič, který se zúčastnil o minulém víkendu závodu GP Evropy na německém Nürburgringu. Abramovič je vlastníkem fotbalového klubu Chelsea, který je účastníkem anglické Premiere League a pak především držitelem velkého množství akcií naftařské společnosti Sibneft, druhé největší ruské naftařské společnosti. Po nedávno ohlášené fůzi s Yukos bude Sibneft největší ruskou a 4. největší světovou naftařskou společností vůbec.

Abramovič také vlastní akcie blíže nespecifikované televizní stanice a ruské letecké společnosti Aeroflot. Je znám také svými kontakty se špičkami ruské politiky. Pokud vezmeme v potaz všechny tyto informace, dá se předpokládat, že taková osoba by byla rovnocenným partnerem Bernieho Ecclestonea při vyjednávání o uspořádání závodu Formule 1 na území Ruska. Ať už u Moskvy a nebo u Petrohradu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy