Hamilton je McLarenu blíž než Alonso

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

S tímto odvážným tvrzením přišel bývalý šéf stáje Jaguar Racing Tony Purnell, který porovnal vycházející hvězdu britského motosportu s Michaelem Schumacherem a Fernandem Alonsem, dvěma posledními vítězi šampionátu jednotlivců.

„Lewis jezdí jako Michael, když získá sebedůvěru, nic ho nezastaví,“ uvedl Purnell. „Pokud se podíváte na některé jeho závody v GP2, připomínaly Michaelovy.“

Brit je přesvědčen o tom, že pro úspěch v boji o titul je potřeba mít opravdovou podporu týmu, které se těšil Schumacher ve Ferrari nebo Alonso v Renaultu. „Lewis bude stejně zbožňovaný jako Michael, nepochybně je členem rodiny McLarenu Lewis a ne Fernando.“

22letý debutant byl ještě před svým jmenováním dlouho podporován Wokingem a označován za jezdce budoucnosti. Také má být nekorunovaným králem známého simulátoru v sídle McLarenu, který testoval jak Alonso, tak nedlouho před ním i další dvojnásobný šampion Mika Häkkinen.

Podle Purnella má Lewis ještě jednu důležitou věc na své straně. „Nikdo od něj nečeká, že porazí Fernanda Alonsa hned v první sezoně, je to Brit a má plnou podporu Ron Dennise, který se v něm vidí a uvědomuje si, že tenhle mladík potřebuje podporu a správné vedení."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy