Renault opustil asociaci výrobců GPMA

Renault | foto: Lotus F1 Team

Automobilka Renault dnes oznámila ukončení svého působení v Grand Prix Manufacturers' Association s okamžitou platností. Podle prohlášení již není reálná příprava samostatného šampionátu formulových vozů, ale budoucnost F1 musí být řešena diskusemi se všemi zúčastněnými stranami.

Původní GPMA tvořily automobilky Mercedes-Benz, BMW, Honda, Toyota, Renault, Ford a Ferrari. Po odchodu Fordu ho následovalo Ferrari a později i Toyota. Honda stojí na pomezí. V podstatě se dá říci, že rozkol vneslo do asociace Ferrari, které se jako první dohodlo s Mezinárodní automobilovou federací na pokračování v šampionátu F1 i po roce 2007. Ostatní výrobci ho následovali, ale dál setrvali na druhé straně barikády.

„Renault dnes informoval GPMA, že s okamžitou platností opouští asociaci,“ uvádí sdělení. „Renault je přesvědčen o tom, že pro dosáhnutí konstruktivního dialogu s FIA o budoucím směřování F1 je důležité pracovat a konzultovat postup se všemi výrobci v F1 angažovanými, a to včetně Ferrari a Toyoty.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy