Nový McLaren opět s otazníky

Je více než pravděpodobné, že tým McLaren Mercedes nasadí svůj připravovaný monopost MP4-18 jako novinku spíše sezony 2004, než té letošní.

McLaren se ne příliš úspěšně snažil napodobit Ferrari, které v závěru roku nasazuje již několik sezon modifikovaný vůz, ze kterého pak vychází novinka dalšího ročníku. Ta se pak na startu objevuje až na evropských okruzích.

Stáj z Wokingu přijala podobný způsob, ale debut její novinky je neustále odkládán. I v Magny-Cours šéf týmu Ron Dennis naznačil, že není příliš pravděpodobné, že by se nový vůz objevil na startu GP Velké Británie za 14 dní. Nejspíše tak bude MP4-18 k vidění až v italské Monze.

To ovšem znamená, že nový vůz bude pilotům stáje McLaren Mercedes k dispozici jen na několik posledních závodů roku 2003. Navíc před sebou bude mít nelehkou úlohu v roce 2004, neboť bude muset konkurovat novým vozům Williams, Renault, Ferrari i novinkám dalších týmů. Bude MP4-18 o tolik rychlejší, než vůz letošní? A nebo bude nasazen na začátku roku 2004 MP4-18B? Nebo snad bude v krátkém časovém úseku následovat MP4-19, na němž začíná vývojové oddělení stáje McLaren pracovat již v letošním roce?

Kolem stáje McLaren a nového vozu je stále více otazníků než odpovědí, nicméně i při dnešní GP Francie se ukázalo, že současné vozy MP4-17D již na vítězství v závodě nestačí a o titulech v Poháru jezdců, či v Poháru konstruktérů ani nemluvě.

Rozhodnutí o případném nasazení novinky v Silverstone padne v nadcházejícím týdnu, neboť se budou konat poslední testy stáje v Barceloně. Od poloviny července do konce srpna totiž platí zákaz testů a se spolehlivostí, kterou odůvodňuje tým toto zdržení, toho tak příliš udělat nepůjde…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy