Také mohl být Alain Prost originálnější

Prost, Alain | foto: Renault Sport F1

Čtyřnásobný mistr světa Formule 1 je po dlouhé době citován zahraničními médii v souvislosti s hodnocením favoritů nadcházející sezony 2007. A bohužel ani Francouz nepřekvapil odvážným tvrzením.

Se svým bývalým týmovým kolegou Niki Laudou se shodl na tom, že se začíná nová éra, neboť F1 zasáhly velké změny a špičkoví piloti změnili svá působiště.

„Osobně však favorizuji Alonsa a McLaren. Pro tohoto talentovaného, rychlého a zkušeného jezdce byl tým Rona Dennise cílem už od vstupu do F1. Z psychologického hlediska si myslím, že to bude velice silná kombinace a určitě bude mít Fernando ve Wokingu perfektní zázemí.“

Co se týče Ferrari, počká si Prost na úvodní závody sezony, neboť bude záležet na vývoji situace. Jak Massa, tak Raikkonen se chtějí prosadit a taková řevnivost může být pozitivní, ale též negativní.

Co se týče Renaultu, Francouz očekává boj jeho jezdců o vítězství pouze v případě, že bude R27 o hodně rychlejší než vozy ostatních týmů.

V podstatě se dá říci: „Alaine děkujeme, jako přes kopírák.“ Nic ve zlém, ale co takhle zaměřit pohled na druhou stranu a tipovat tým, který bude uzavírat startovní pole či stáj, která může příjemně překvapit...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy