Pro Hamiltona bylo nejtěžší porozumět MP4-22

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton se připravuje na svoji debutovou sezonu. V rozhovoru srovnal vozy F1 a GP2, svoje konkurenty i dosavadní výsledky v McLarenu. Jak vnímá vztah s jedničkou stáje Fernandem Alonsem?

McLaren Mercedes se zdá být silným, jak to vidíte vy?
Podle počtu kol jsme spokojení a neměli jsme příliš potíží. Z pohledu motoru se zdá také, že jsme silní. V běhu našeho programu jsme neměli mnoho překážek, ale uvědomujeme si, že stále je před námi do Austrálie mnoho práce, zdá se však, že jdeme správným směrem.

Jaký je největší rozdíl mezi vozy F1 a GP2?
Tady máme kontrolu trakce, drážkované pneumatiky, větší přetížení a těžší je především brždění. Hodně jsem proto musel zapracovat na fyzičce, zvláště posílit krční svalstvo. Ale čím více jezdím, tím více si zvykám. Nejtěžší bylo poznat technické aspekty vozu, to byla nejtěžší část mé přípravy.

Co si myslíte o nové generaci?
Myslím si, že pro F1 je dobré vidět na startu nové tváře. Přemýšlel jsem o tom při testu, je tu se mnou Nico Rosberg, také Robert Kubica. Závodili jsme spolu na motokárách a pamatuji si, že jsme všichni snili o F1. Je to úžasné, jsme tu a pracujeme pilně na tom, abychom mohli vyhrávat.

Dokončili jste test s lepším časem než váš týmový kolega...
Tyto věci je těžké srovnávat a nic z toho nevyvozuji. Pracujeme na jiných programech. Na základě toho nelze říci, kdo je rychlejší, ale časy jsme si docela blízko.

Myslíte si, že budete mít nějakou nevýhodu díky tomu, že jste nezískal zkušenosti jako testovací jezdec?
Ne, určitě ne. Měl jsem to štěstí, že jsem absolvoval 10-12 testovacích dní pře koncem sezony 2006 a nyní se účastním všech testů. Je to hodně kol, myslím si, že absence pozice testmana pro mne nebude mínusem.

Je Fernando dobrým učitelem?
Je skvělé být v týmu právě s ním, neboť se toho od něj mohu mnoho dozvědět. Když porovnávám data, mohu vidět kde ztrácím a kde mohu získat a určitě mi pomohou jeho zkušenost na okruzích, které neznám.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy