Nico Rosberg má jasné požadavky

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Pilot Williamsu Nico Rosberg patří sice stále mezi méně zkušené závodníky ve startovním poli Formule 1, mnozí však o něm říkají, že jeho znalosti technických oblastí jsou jeho velkou předností.

Vývoj loňského monopostu FW28 výrazně ovlivnit nemohl, ale na přípravě FW29 se podílel spolu se zkušeným Alexem Wurzem a celý Williams vkládá do vozu s motorem od Toyoty po mizerné sezoně 2006veškeré naděje.

Rosberg má velkou radost z toho, že se do technických věcí znovu více ponořil spolumajitel týmu a bývalý technický ředitel Patrick Head. Podle 21letého jezdce byla kromě spolehlivosti největší slabinou aerodynamika vozu.

„Proti loňskému vozu musíme nutně zvýšit jeho maximální rychlost,“ uvedl syn bývalého šampiona F1 Keke Rosberga. Vysvětlil, že díky tomuto problému museli s Webberem používat menšího přítlaku, což se negativně podepisovalo na stabilitě vozu při brzdění do zatáček.

„Toyota se zdá být dobrá, ale i Cosworth byl výborným motorem, pouze agregát nás dopředu ale nedostane, musíme zapracovat na šasi a jeho aerodynamické účinnosti.“

Rosberg má na letošní FW29 ještě jeden konkrétní požadavek „Potřebuji přetáčivý vůz, přechodný monopost pro testy byl nedotáčivý a nesedělo mi to.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy