Rosberg a budoucnost

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Pilot Williamsu Nico Rosberg se připravuje na svoji druhou sezonu ve Formuli 1. Úvod loňské debutové sezony mu vyšel skvěle, ale poté šlo vše už jen z kopce dolů.

Šampion GP2 2005 získal ihned angažmá jako závodní pilot. Stejně tak i Hamilton, ale například Kovalainen rok testoval a získával především technické zkušenosti. Bude zajímavé sledovat, jak se těmto třem pilotům bude dařit v letošním roce.

Rosberga ale nečeká v žádném případě snadná sezona. Williams loni propadl a mnoho se představám o dramatickém zlepšení přes jedinou zimu věřit nedá. Jeho týmovým kolegou bude Alex Wurz, který je sice považován za jednoho z nejlepších testmanů, ale žádný tým mu dlouho nechtěl svěřit závodní vůz.

„Mám radost, že je týmovým kolegou Alex, neboť je technickými znalostmi obdivuhodný, velmi dobře spolu vycházíme a věřím tomu, že tým můžeme dostat zase nahoru,“ uvedl Nico.

Pokud však chce pomýšlet na další rozvoj kariéry a přestup do některé tovární stáje, musí vedle Rakušana zazářit rozdílem tříd, ať už se to projeví v bodovém hodnocení nebo rozdílem pozic na startu a v cíli. Neuspěje-li, další šanci již pravděpodobně k prosazení nedostane…

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy