GP Francie: Minardi ovládlo 1. kvalifikaci

Měnící se povětrnostní podmínky přinesly nečekané rozuzlení 1. kvalifikace, kterou nečekaně vyhrál Holanďan Jos Verstappen.

Druhý nejlepší čas na osychající trati zajel jeho týmový kolega Justin Wilson a třetí další jezdec čekající na první body do Poháru jezdců Ralph Firman.

Oba piloti italské stáje využili zlepšujících se podmínek na trati a absolvovali letmá kola na suchých pneumatikách, zatímco většina startovního pole použila pneumatiky mokré nebo tzv. intermediate, přechodné.

Přestože Ralph Firman vyjel se svým vozem Jordan Ford v komplexu Imola z ideální stopy, jeho čas v cíli byl rychlejší Nicka Heidfelda. Nejrychlejším jezdcem na pneumatikách Michelin byl dnes Olivier Panis.

Proměnlivé povětrnostní podmínky výrazně pomohly i Antoniovi Pizzoniovi, který se tak vůbec poprvé kvalifikoval před svým týmovým kolegou Weberem. Sedmý čas odpolední kvalifikace zajel Jacques Villeneuve. Jeho výkon je o to cennější, že to bylo jeho teprve druhé kolo, které na okruhu Magny-Cours jel. Naopak jeho týmový kolega Jenson Button byl dnes vůbec nejpomalejším jezdcem a za nejrychlejším Verstappenem zaostal o 10 vteřin.

Vítěz volného tréninku Mark Webber zajel 8. nejlepší čas, přestože měl stejně jako Firman problémy v komplexu Imola. Frentzen a da Matta uzavřeli první desítku.

Favorité tak budou do zítřejší rozhodující kvalifikace startovat převážně v jejím začátku, neboť je jejich dnešní časy na mokré dráze zařadily na konec výsledkové listiny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy