Spyker pokračuje se scénářem Midlandu

Spyker | foto: Spyker F1

Přestože se vedení holandského týmu Spyker chtělo vydat jinou cestou než předchozí vlastník stáje ze Silverstone, vše nasvědčuje tomu, že od slov k činům bývá někdy skutečně daleko.

Ve čtvrtek večer oznámil Spyker jména svých testovacích jezdců. K Adrianu Vallesovi a Giedo van der Gardemu přibyl ještě Markus Winkelhock a Fairuz Fauzy.

Zatímco špičkové tovární týmy mají maximálně dva testovací jezdce, soukromý Spyker má smlouvu se čtyřmi. Bude snad testovat intenzivněji? Nikoliv, jedná se o pokračování trendu nastoleného Midlandem. Třetí vůz slouží k vydělávání peněz a za testování pro tým musí jezdci vylepšovat finanční rozpočet.

Testovací program kritizovali oba závodní piloti stáje po celý minulý rok, neboť nezkušení mladíci nebyli schopni pomoci s vývojem vozu, neznali okruhy a často se učili s vozem teprve zacházet.

Kritiku si uvědomoval i šéf týmu Colin Kolles a jeho prohlášení ke jmenování testmanů ji odráží: „Už po koupi Jordanu jsem se snažil odstartovat juniorský program. Jeho výsledkem je Adrian Sutil a nyní poskytneme možnost dalším. Je to způsob, jak objevit talenty nejen pro náš tým, ale pro celou F1.“

Kritizovaný a neproduktivní vývoj vozu zůstal nezměněn, pouze byl vhodněji přejmenován. Vlk se nažral a koza zůstala celá...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy