Závod je něco jiného, než titul

Ralf Schumacher je po svém vítězství na domácím Nürburgringu plný sebedůvěry v sebe i vůz FW25, zároveň však varuje před přílišným očekáváním.

Německý pilot je přesvědčen o tom, že tým BMW Williams bude i v Magny-Course velmi silný, ale nabádá k opatrnosti v unáhlených předpovědích ohledně jeho boje o mistrovský titul, a to přestože jezdci Williamsu vyhráli dva ze tří posledních podniků letošního seriálu Formule 1.

„Pokrok, který tým udělal od zahájení letošní sezony v Austrálii až k posledním závodům je obrovským úspěchem, ale každý ví, jak rychle se mohou věci změnit. Než se pustíme do spekulací, byl bych raději opatrný a uvidíme, jak dopadne několik dalších závodů,“ řekl Ralf Schumacher.

Varoval také, že povrch tratě Magny-Course je poměrně záludný, ale věří, že dodavatel pneumatik Michelin najde to nejlepší řešení. S přihlédnutím k tomu, že vůz FW25 nebyl v žádném z posledních závodů špatným, očekává tak Ralf dobrý víkend.

Na svého bratra Michaela, jenž vede průběžné pořadí Poháru jezdců ztrácí Ralf 15 bodů. Při současném rozdílu v bodovém ohodnocení 1. a 2. místa v závodě, by však mohlo být jeho dostižení poměrně obtížné.

„Ve věci smazání náskoku může být nový bodovací systém nevýhodou, ale pokud má někdo problém, pak mizí rozdíl velice rychle. Počkejme a uvidíme. Budeme se snažit vyhrávat a čas ukáže, jak na tom skutečně jsme,“ dodal Ralf Schumacher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy