Red Bull myslí stupně vítězů vážně

Red Bull | foto: GEPA pictures GmbH

Jeden z dvojice pilotů týmu nedávno prohlásil, že čeká nějaké to umístění na stupních vítězů. Webberovy představy mírnil sice šéfkonstruktér Newey, ale majitel týmu hovoří stejně jako Australan.

Dietrich Mateschitz při příležitosti včerejšího představení stáje v Barceloně potvrdil obecnou spokojenost s působením týmů Red Bull Racing a Toro Rosso ve Formuli 1. Přestože je sport velice nákladným, má pro společnost vyrábějící energetické nápoje velký význam být jehou součástí.

„Věřím, že jsme přinesli do Formule 1 něco nového a obohatili jsme její prostředí, ale stejné ambice máme i ve sportovním pohledu, proto jsme zdvojnásobili rozpočet a mámě dvakrát více lidí než na začátku. Také jsme získali důležité osoby, jako například Adriana Neweyho.“

Na otázku, jaké jsou plány RBR pro sezonu 2007 odpověděl Mateschitz podobně jako Mark Webber, který bude startovat s býky poprvé. „Plánujeme v této sezoně nějaké to pódiové umístění a v Poháru konstruktérů páté místo.“

Zákaznická šasi budou povolena nejdříve od sezony 2008, tato skutečnost prodražuje Red Bull vlastnícímu jeden a půl týmu Formule 1 účinkování, ale podle zakladatele společnosti se nevýhoda změní v pozitiva právě příští rok, proti konkurenci budou mít větší zkušenosti se dvěma stájemi.


Foto: GEPA pictures GmbH

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy