Williams obhajuje volbu Toyoty

Williams | foto: Williams F1 Team

Technický ředitel stáje Williams Sam Michael stojí za rozhodnutím svého šéfa a zakladatele týmu Sira Franka Williamse. Agregáty Toyoty údajně nejsou tak slabé, jak se předpokládá.

Sam Michael má za sebou v pozici technického ředitele dvě neúspěšné sezony v dlouhé historii známého týmu, ale od letošní sezony očekává odraz ode dna. Má k tomu přispět větší spolehlivost vozu FW29 s osmiválcovým motorem od japonského výrobce automobilů.

„Data, která máme k dispozici mluví v prospěch motoru velmi pozitivně. Při nízkých a středních otáčkách je velmi dobrý, ale ve vysokých otáčkách je přímo vynikající. Jeho výkonová křivka je velmi dobrá,“ uvedl technický ředitel Williamsu. Hovoří se o tom, že Toyota poskytla své zákaznické motory Williamsu zdarma výměnou za užší spolupráci a angažmá testovacího jezdce Nakajimi.

Stáj zatím testovala loňský vůz s novým motorem a novou převodovkou. Spolehlivost byla tentokrát znamenitá, přechodný vůz má za sebou simulaci čtyř závodů a vše proběhlo bez nejmenších problémů.

„Na zlepšení naší spolehlivosti pracujeme velmi intenzivně.“


Foto: WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy