Fernando Alonso a Shakedown + FOTO

Alonso, Fernando | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Fernando Alonso s čerstvě představeným monopostem McLaren MP 4-22 Mercedes dnes poprvé vyjel na trať okruhu Circuit Ricardo Tormo ve Valencii.

Dnes ve čtvrt na jedenáct dopoledne absolvoval Fernando Alonso oficiální Shakedown monopostu MP 4-22.

Program se před dalšími testy, které zde na okruhu ve Valencii vypuknou už počátkem příštího týdne, soustřeďoval pouze na zkontrolování systémů a zmapování chodu motoru.  Nový motor Mercedes-Benz  FO108T nezaznamenal větších problémů, jen odpoledne vyteklo ze spojky menší množství oleje, což bylo ihned odstraněno a testy mohly pokračovat.

Fernando Alonso: „Z dnešního Shakedownu mám velmi dobrý pocit. Dosáhli jsme podstaty, tzn., získali jsme první pocity z jízdy. Měl jsme možnost poznat MP 4-21, který jsem loni řídil jeden den, proto dnešek nebyl pro mne větším překvapením. Auto se chová podobně, hned jsem se v něm cítil jako ve svém. Práce s týmem byla dodnes pozitivní a jsem rád, že je zde dobrá atmosféra. Každý se soustředí na nové auto, na novou sezonu, jsem přesvědčený, že jdeme správnou cestou. Dnešek byl ale pouze jen Shakedown, naše výsledky jsou tímto omezené. Další výsledky přijdou v příštích testech, které proběhnou příští týden.“

Foto: Mercedes-Benz Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy