Raikkonen je rád, že Ferrari kývl

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Raikkonen se dnes zúčastnil první tiskové konference ve Fioranu. V týmu se cítí výborně, odchodu z McLarenu nelituje a chystá se učit italsky, aby lépe zapadl do nového týmu.

Finský pilot si užíval volného času na konci minulého roku, ale už s nemůže dočkat, až začne nová sezona. Podle jeho názoru bude Ferrari bojovat o tituly.

„Byl jsem zde přijat velmi pěkně, také zde pracují všichni na maximum, ale panuje zde uvolněnější atmosféra. Rozhodně nelituji, že jsem se rozhodl pro Ferrari. Cítím se tu dobře, ale nechci dělat další srovnání s minulostí, je to nový příběh. Pojďme to uzavřít, v Maranellu je to přesně takové, jaké jsem to čekal.“

Raikkonen se těší na nový vůz a první testy, ale na svezení s F2007 musí ještě čekat. Kdy se posadí do vozu také on, bude záležet i na tom, jak dopadne zítřejší Massovo testování funkčnosti nového monopostu. Předpokládá však, že pokud se bude ve voze cítit dobře, bude i dostatečně rychlý.

„Chystám se učit italsky, abych se lépe přizpůsobil zdejšímu prostředí a myslím si, že mi to dlouho trvat nebude. V každém případě se ale domluvím už nyní, neboť zde všichni hovoří i anglicky.“


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy