Raikkonen v rudém a nezměněn

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Raikkonen se jako každý pilot Ferrari musel zúčastnit tradičního lyžařského mítinku v Madonna di Campiglio, kde trocha sněhu přece jen je.

 Finský pilot se představil novinářům v červeném oblečení a vzkázal světu, že se změnit nehodlá a i nadále chce zůstat sám sebou.

„V McLarenu jsem to zkusil, ale k ničemu to nevedlo. Neuspěli jsme ne kvůli mému soukromému životu nebo tréninku, nestačil jsem na soupeře, protože jsem měl pomalejší auto,“ oplatil nedávnou kritiku ze strany McLarenu svému bývalému zaměstnavateli.

Znovu Kimi Raikkonen pochválil atmosféru, která v týmu Ferrari panuje a ač ho lidé varovali před těžkostmi, zatím je vše v nejlepším pořádku. „Nečekají ode mne, že budu Michael Schumacher, musíme jen najít ten nejlepší způsob naší spolupráce.“

Tlak si potom Raikkonen nepřipouští vůbec. Když přišel do McLarenu na místo Miky Häkkinena, byl mladší, méně zkušený a v podstatě ve stejné situaci.

A jaké očekává výsledky od roku 2007? „To je těžké říci, ale udělám vše proto, abych uspěl. Ferrari je pro Itálii fenoménem, ale svůj pracovní styl kvůli tomu měnit nebudu.“


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy