GPWC k ledu?

Plán konkurenčního seriálu F1, v němž jsou angažovány všechny automobilky v seriálu zainteresované bude opuštěn. Naznačil to alespoň Ron Dennis.

Nejistota kolem budoucnosti Formule 1 by mohla koncem roku skončit. Praxe potvrdila, že konkurenční seriály nepřidávají na kvalitě a ani na ziscích, které jsou hnacím motorem také tohoto sportu. Americké formulové seriály Champ Car a IRL Indy Car jsou toho zářným příkladem.

V minulém týdnu však došlo k setkání šedých eminencí Formule 1. Kromě šéfů týmů a výrobců automobilů se ho měli zúčastnit i představitelé bank angažovaných v F1 a zástupců společnosti Bernieho Ecclestonea. Podle informací ze zákulisí mělo dojít k výraznému posunu v jednáních směrem ke kompromisnímu řešení, které by mělo vyhovovat všem stranám.

Šéf stáje McLaren Mercedes tvrdí, že budoucnost F1 bude jasná do konce roku. „Jsme velmi blízko dosažení dohody. Je však nevyhnutelné, že si taková komplexní jednání, mající obrovský komerční dopad na všechny účastníky F1, vyžádají trochu času. Jsem však přesvědčen, že vše bude rozhodnuto před koncem letošního roku a pravděpodobně dříve, než později,“ prohlásil Ron Dennis.

Je tedy vše na dobré cestě? Bude opuštěna myšlenka dalšího formulového seriálu? Zůstane Formule 1 i nadále Olympem silničních automobilových závodů? Tak to jsou otázky, na které nám však přinese odpověď až blízká i více vzdálená budoucnost...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy