Brawn se do roka vrátí k Ferrari

Brawn, Ross | foto: Scuderia Ferrari

Koncem sezóny oznámilo Ferrari odchod svého technického ředitele, současně s ukončením závodní kariéry Michaela Schumachera.

Ještě máme rok 2006 a Ross Brawn už vidí, že mimo závodní okruhy žít neumí. Za rok se chce vrátit do služeb Ferrari a není pochyb o tom, že italská stáj jej s radostí uvítá. Vrátí se i Michael Schumacher, který s Brawnem vybojoval tolik vítězství? Brawn by se mohl v roce 2008 stát šéfem stáje.

Ross Brawn v rozhovoru pro britskou televizi ITV: "Cítil jsem, že desátý rok s Ferrari byl milníkem, a že by bylo dobré vzít si v dvaapadesáti letech roční dovolenou. Potom přijde nová výzva a doufám, že u Ferrari. Těch deset let bylo fantastických, byla to skvělá příležitost, obrovská zkušenost. Cítím, že potřebuji novou výzvu.

S Michaelem (Schumacherem) jsme se na ukončení práce nedomlouvali. Je to náhoda, že jsme se rozhodli skončit současně. Samozřejmě by vše bylo jednodušší, kdyby nás zrovna nečekalo tolik změn kolem Michaelova odchodu. Naši lidé se budou se muset učit pracovat s Kimim, extrémně rychlým pilotem, ale úplně jiným, než jaký byl Michael.

A abych se přiznal, také bych chtěl být u toho. Chtěl bych pracovat s Kimim. Ale oni to zvládnou. Všichni u Ferrari umějí vyhrávat, vědí jak ke všemu přistupovat. Dají do toho všechno."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy