Liuzzi si vyskakuje na Bourdaise

Liuzzi, Vitantonio | foto: GEPA pictures GmbH

Vitantonio Liuzzi se na začátku prosince utkal při testování v Jerezu s trojnásobným šampiónem ChampCar Sebastienem Bourdaisem. Bez větších problému se mu obrýleného Francouze podařilo porazit.

Stáj Toro Rosso testovala ještě se Scottem Speedem, jenž byl z trojice kandidátu na závodní sedačku nejpomalejší. Bourdais má na rok 2007 smlouvu s Champ Car, ale naději na kokpit ve formuli 1 u něj stále žije.

Ta se zvětšila právě testováním v Jerezu, kde udělal na celou stáj dojem. Nicméně Liuzzi se nějaké konkurence neobává: „Bourdais si pravděpodobně myslí, že přijde a všechny pokoří,“ řekl Liuzzi.

„Naopak i přes krátké srovnání, jsem byl po celé dva dny rychlejší. A rozdíl mohl být větší, nebýt problému s novými pneumatikami a kontrolou trakcí,“ opřel se do úřadujícího šampióna Liuzzi.

Nicméně narozdíl od Bourdaise nemá Liuzzi pro příští rok jasné živobytí. Toro Rosso s ním žádnou smlouvu na pozici závodního jezdce dosud nepodepsalo a Ital zatím neví, co bude dál. „Můj kontrakt stanovuje ježdění v F1, ale s Red Bullem nikdy nevíte,“ dokončil Liuzzi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy