Proč bylo v Jerezu Ferrari pomalé?

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Možná jste si všimli, že v Jerezu vypadala situace na čele výsledkových listin jinak, než při předchozích testech v Barceloně. Felipe Massa vysvětlil příčinu.

Zatímco v Barceloně byly vozy z Maranella jednoznačně nejlepší, týmy McLaren i Renault v Jerezu rudé monoposty předčily. Zvládly stáje Michelinu tak rychle přechod na pneumatiky Bridgestone, ztratilo Ferrari tak rychle po odchodu Michaela Schumachera na konkurenceschopnosti? To byly otázky, které výsledky testů provázely.

Pilot Ferrari Felipe Massa však obavy vůbec nemá, podle něj neukazují časy z Jerezu skutečný stav, neboť Maranello se minulý týden soustředilo na svůj vlastní program bez ohledu na soupeře. „Doposud byly naše časy velmi vyrovnané. Já pracoval na pneumatikách, Luca Badoer testoval novou převodovku,“ uvedl k náplni testů Brazilec.

„Soupeři byli rychlejší, ale my jsme pracovali na něčem jiném, než v Barceloně. V Jerezu jsme jeli s plnými nádržemi a pracovali na závodním nastavení.“

Testy jsou stále pouze testy, mohou ukazovat potenciál vozů a jezdců, ale nemusí, rozhodující bude situace v prvních závodech sezony 2007...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy