Andretti udělal dojem

Andretti, Marco | foto: Honda Racing F1

Marco Andretti, vnuk šampiona 1978 Maria Andrettiho absolvoval v pátek svůj debut za volantem monopostu F1 se stájí Honda.

19letý Američan si dle svých slov první den v automobilu Formule 1 náležitě užíval. „Především chci říci, že jsem si nemohl přát více zábavy a je velká škoda, že jsem měl k dispozici pouze jeden jediný den. Chvíli trvalo, než jsem si zvykl na kontrolu prokluzu a brzdy, ale poté už byly moje časy poměrně vyrovnané.“

Sportovní ředitel stáje Gil de Ferran výkony třetího Andrettiho v F1 ocenil i přesto, že jeho nejlepší čas byl vůbec nejhorším časem testu v Jerezu, který probíhal minulý týden.

„Marco udělal dobrou práci a rychle se přizpůsobil neznámým podmínkám. Ihned si byl ve voze jistý a celkově to byla dobrá první zkušenost s vozem F1.“

Nejrychlejším zástupcem Hondy byl minulý týden testovací pilot James Rossiter, který na nejrychlejšího de la Rosu ztratil 0,4 vteřiny, ale Andrettiho překonal o 2,3 vteřiny. Je tedy otázkou, zda udělal Marco dojem ještě na někoho jiného, nebo pouze na Gila de Ferrana.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy