Něco za něco, aneb budoucnost McLarenu

McLaren | foto: McLaren

Je už stáj McLaren Mercedes vlastnictvím Mercedesu a nebo teprve bude? Málokdo už dnes věří tomu, že stávající rozložení sil na poli akcií nedozná změny.

Nepodařená sezona 2006 a rychlý a úspěšný vzestup týmu Formule 1 hlavního rivala Mercedesu, mnichovského BMW, má pravděpodobně zásadní podíl na tom, že McLaren bude nucen v zájmu zachování tovární podpory prodat své jméno Mercedesu.

Pokud k tomu skutečně dojde a vše tomu zatím nasvědčuje, je reálné, aby se nový tým jmenoval Mercedes McLaren, podobně jako je tomu v případě BMW a Sauberu? Podle všeho je taková budoucnost Wokingu nereálná, neboť Mercedes má na co navazovat a jistě by si velmi přál návrat legendárních stříbrných šípů a jejich převahy nad konkurencí. A když Mercedes, tak pouze Mercedes.

Ale co za to? Majiteli 60% akcií týmu jsou po 30% Ron Dennis a Mansour Ojjeh. Dá se však předpokládat, že se za jejich zády nachází řada partnerů, kteří se na vývoji stáje podíleli různými způsoby. A podle všeho ani samotný Ron Dennis není z prodeje jím vedené stáje Mercedesu nadšený. Přesto souhlasí, že pokud bude možné zajistit lepší McLaren, než ten jeho, udělá pro to maximum. Co ale nabídne Mercedes? Co takhle nová identita značky McLaren a její růst? Na to by mohli majitelé McLarenu slyšet.

Nabízí se totiž nová možnost. Zatímco McLaren vyklidí prostor Mercedesu ve Formuli 1, Mercedes dostane McLaren na běžné silnice. Pokud indicie neklamou, McLaren chystá ve spolupráci s Mercedesem drtivou ofenzívu na poli sportovně luxusních vozů...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy