Týmová režie bude u Ferrari znovu

Todt, Jean | foto: Scuderia Ferrari

Italský tým se připravuje na novou éru. Ta Schumacherova skončila odchodem německého pilota a technického ředitele Ross Brawna. Jaká bude situace u Ferrari nyní?

Rudý tým má za sebou velmi úspěšné období, ale v jeho průběhu byl nesčetněkrát kritizován za používání týmové režie ve prospěch Michaela Schumachera.

Do příští sezony vedle sebe nastoupí nováček v týmu Kimi Raikkonen a Felipe Massa, jenž má za sebou rok závodění pro Maranello. Podle dostupných informací nemá žádný jezdec statut týmové jedničky.

„Za tým bude závodit Felipe a Kimi, nebudeme mít jedničku a dvojku,“ uvedl šéf týmu Jean Todt. „Až čas odpoví, kdo bude mít s Ferrari k titulu blíže.“

Francouz ve službách Ferrari je přesvědčen, že si Fin v týmu najde to správné místo a prostředí mu bude vyhovovat. Todt byl vždy zastáncem kontinuálního vývoje, a proto předpokládá, že i Kimi Raikkonen bude závodit za stáj se vzpínajícím se koněm ve znaku hodně sezon.

Těžko však soudit z jeho slov o budoucí situaci v týmu z pohledu jezdce číslo jedna a dvě. Zatímco týmovou režii odmítá, druhým dechem ji vrací zpět do hry. Zdá se tak, že Massu a Raikkonena čeká duel o pozici jedničky týmu...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy