Renault stojí před novou výzvou

Renault | foto: Lotus F1 Team

Po dva roky dominovala automobilka formuli 1. V roce 2005 naposledy triumfovala s motorem V10, letos poprvé s V8. Rokem 2007 začíná pro Renault i ostatní týmy další významná etapa v oblasti motorů.

Ředitel v oddělení motorů Renault Rob White je připraven na zcela odlišnou sezónu, než jsme dosud mohli vidět. „Program pro rok 2007 je oproti minulým sezónám podstatně rozdílný,“ řekl White. „Bude to druhý rok s motory V8, ale důležité je, že nebudeme navrhovat zcela nový motor.“

Vývoj motorů bude na následující čtyři roku zmrazen. Mezinárodní automobilová federaci si od tohoto pravidla slibuje snížení finančních nákladu v oddělení motorů.

„Od roku 2001 jsme každou sezónu vyrobili naprosto nové motory. Pro rok 2007 pravidla způsobily, že pohonná jednotka, kterou jsme použili v Číně a Suzuce, bude základem pro náš motor s limitem 19 000 otáček,“ řekl White.

Renault upraví staro-nový motor, aby vhodně sedl do nové šasi. V pravidlech je taktéž dovoleno dělat na agregátu menší úpravy. Rozpočet týmů tak výrazně klesne, nicméně výzkum v tomto oddělení bude nadále pokračovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy