Davidson se přiznal, chyběla mu fyzička

Davidson, Anthony | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Nový pilot stáje Super Aguri není ve Formuli 1 žádným začátečníkem, čekal na svoji první kompletní sezonu poměrně dlouho.

„Na tuto šanci jsem se načekal a nyní ji chci plně využít,“ říká Anthony, jenž debutoval v roce 2002 s Minardi a málem usedl do monopostu Jaguaru. Nyní se raduje ze skutečnosti, že dostal od Hondy za dlouhé roky nezajímavého testování příležitost v soukromé stáji Aguri Suzukiho s podporou japonské automobilky.

„Při testech jezdíte po prázdné trati a žádní diváci vás nesledují. Závody jsou o něčem úplně jiném.“

27letý Brit stál poprvé na startu v roce 2002 s vozem týmu Minardi, ale debut se mu příliš nevydařil a angažmá nezískal. Dnes přiznává, že tehdy nebyl na závody plně připraven.

„Do té doby šlo vše podle plánu a vše mi opravdu vycházelo podle mých představ. Cítil jsem se jako hvězda, ale pak přišly potíže, na závody s vozem F1 jsem neměl dostatečnou fyzickou kondici. Byl jsem z nezdaru moc zklamaný.“

Anthonyho snem byla Formule 1 a dlouhé čekání se přece jen vyplatilo. „Natestoval jsem toho opravdu hodně, z jízdy s vozem nemám nejmenší obavy, ale chybí mi přirozeně zkušenosti ze závodů, taktika a správné načasování. Je to výzva a dám do toho vše!“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy