Oficiálně: Sestava McLaren Mercedes 2007

Stáj McLaren Mercedes dnes oficiálně potvrdila Lewise Hamiltona týmovým kolegou Fernanda Alonsa v závodním monopostu. Testovat bude de la Rosa s Paffettem.

Dlouhodobá spolupráce mezi britským pilotem a týmem vedeným Ronem Dennisem vyvrcholila podpisem smlouvy, která znamená pro 21letého Lewise ihned vstup do závodního světa Formule 1. Debutem bude první závod příští sezony v Austrálii.

„To je sen, který se mi splnil. Závodit pro McLaren Mercedes bylo mým cílem už coby malého kluka. Bez jejich podpory bych tu dnes nebyl. Jsem si vědom velikosti této výzvy a bude na mne upřena velká pozornost. Přesto mi v týmu říkají, že se musím uvolnit a dělat svoji práci jak nejlépe umím a užívat si to. Budu se snažit o co nejlepší výsledky,“ uvedl Hamilton.

Španěl Pedro de la Rosa se vrací znovu k testovací práci, kterou doplnil od GP Francie víkendovou prací v závodním monopostu uvolněném Juanem Pablem Montoyou. "Závodit pro McLaren bylo moc fajn, přesto jsem si stále uvědomoval, že tým může místo mne posadit do vozu jiného pilota. Oznámení Lewise druhým jezdcem proto není velkým překvapením. Samozřejmě bych byl raději závodil sám, ale rozumím důvodům týmu, proč se rozhodli pro něj. Přeji mu proto vše nejlepší," uvedl de la Rosa.

Gary Paffett nakonec přes rozporuplné informace podepsal s McLarenem prodloužení stávající smlouvy a bude pomáhat s testovou přípravou týmu. „Mám radost ze setrvání v týmu. Je to fantastická závodní organizace a těším se na spolupráci s týmovými kolegy pro zisk titulů v roce 2007. Jako každý pilot, i já bych chtěl závodit, ale není to v tuto chvíli možné. Z dostupných možností jsem se rozhodl pro tu, která je nejlepší. Lewisovi gratuluji.“

„Od roku 1998 je Lewis důležitou částí naší dlouhodobé strategie a jsme rádi, že jsme schopni mu pomoci splnit si sen pilotovat vůz Formule 1. Pedro pro nás letos odvedl výbornou práci, ale cítili jsme, že nastal pravý čas, dát Lewisovi příležitost. Určitě je to největší výzva jeho kariéry, ale my jsme přesvědčeni o tom, že je schopen ji naplnit a budeme ho v tom plně podporovat," dodal šéf týmu Ron Dennis.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy