Oficiálně: Honda potvrdila Kliena a Rossitera

Honda | foto: Honda Racing F1

Jednání s Klienem a Paffettem skončila ve prospěch rakouského jezdce, který se stal novým testovacím a náhradním pilotem továrního týmu japonské automobilky.

Klien je podle čelních představitelů týmu perspektivní volbou, neboť má ve svých 23 letech bohaté zkušenosti ze tří závodních sezon s Jaguarem a Red Bull, během kterých se zúčastnil 46 Grand Prix. Honda si podobně jako Ferrari zavázala dva testmany. Druhým jezdcem byl jmenován Brit James Rossiter. Definitivně ze hry je tak i občasně zaskakující Enrique Bernoldi.

Christian se připojí k týmu už během podzimních testů a v příštím roce bude na každém závodě k dispozici pro případ potřeby nahradit Jensona Buttona nebo Rubense Barrichella.

„Jsem pyšný na to, že jsem se stal součástí Honda Racing F1. Budu pracovat pro jednoho z nejlepších výrobců ve Formuli 1 a vedle dvou špičkových pilotů. Mám za sebou tři sezony zkušeností a těším se na nové výzvy. Stejně tak mám velkou příležitost postupovat ve své kariéře dál. Moc se těším na první testy,“ uvedl v tiskovém prohlášení Christian Klien.

Sportovní ředitel Gil de Ferran přivítal Kliena v jeho novém působení. Při rozhodování o novém testovacím pilotovi sehrály roli zkušenosti, které přijdou podle de Ferrana při omezených možnostech testování v příští sezoně velmi vhod. Také očekává, že bude hrát Christian významnou roli při vývoji a dalším vylepšování monopostu RA107.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy