Paffett versus Klien, co rozhodne?

Honda | foto: Honda Racing F1

Testovat pro silný tovární tým nemusí být špatné řešení, zvláště pokud by se Barrichellovy výkony u Hondy v příštím roce nezlepšily. O nástupci Davidsona se rozhoduje mezi Paffettem a Klienem.

Podle posledních dostupných informací se v Brackley, sídle týmu Honda Racing, schylovalo k podpisu s Britem Gary Paffettem. Ale věc je nyní trochu složitější. Nepotvrzené informace hovoří o tom, že manažeři Paffetta, bývalí jezdci F1 Martin Brundle a Mark Blundell, tlačili příliš silně na otázku peněz. Gary by měl být totiž slušně placeným jezdcem, nikoliv platícím. Ve hře je však i Klien, jenž má být výrazně skromnější.

Otázka peněz nesporně hraje roli, ale Honda si může dovolit sledovat perspektivu obou jezdců a vlastní budoucnost. Paffett má zkušenosti z ročního testování McLarenu, ale tým si ho pro závody nevybral. Je mladý a tedy perspektivní jako budoucí jezdec Grand Prix. Klien je také mladý a také má zkušenosti. Dokonce ještě větší, ale jeho zásadní nevýhodou je skutečnost, že nepřesvědčil a jen velmi těžko získá důvěru pro závodění.

Bude tedy zajímavé, jak se Honda rozhodne, ale o skutečně rozhodujících faktorech tradiční prohlášení asi hovořit nebude...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy