Doornbos nepřesvědčil, závodění končí

Doornbos, Robert | foto: www.auto-news.cz

Robert Doornbos dostal v závěru letošní sezony příležitost předvést své schopnosti za volantem závodního vozu. Podle všeho však nepřesvědčil a už se s ním nepočítá.

Holanďan působil od začátku letošní sezony jako testovací pilot Red Bull a po předčasném odchodu Kliena povýšil na druhého závodního jezdce vedle Coultharda.

Přes slova vedení o spokojenosti však nevypadá Robertova kariéra nijak slibně. V Red Bull vsadili na Coultharda a Webbera a jednání s Toro Rosso nejsou asi nijak úspěšná.

Jezdec nedávno obdržel nabídku Dietricha Mateschitze k prodloužení kontraktu testovacího pilota Red Bull a jeho společník u Toro Rosso Gerhard Berger prakticky zavřel dveře úvahám o závodění za tým z Faenzy.

„Na jezdecké sestavě se domlouváme s Dietrichem Mateschitzem, ale nečekejte žádná překvapení,“ prohlásil Rakušan a znovu potvrdil spokojenost se stávající jezdeckou dvojicí Liuzzi – Speed.

„Mohu však prozradit, že jméno Roberta Doornbose není v souvislosti s Toro Rosso předmětem jednání.“

Doornbos letos nezazářil. Ať už byly důvody jakékoliv, a to včetně konkurenceschopnosti monopostu, Holanďan má v F1 pravděpodobně po kariéře, neboť pozornost holandských sponzorů patří týmu Spyker a krajanovi Albersovi.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy